Gent zorgt nog voor spannend slot, maar Club Brugge en Standard naar 1B

Gent zorgt nog voor spannend slot, maar Club Brugge en Standard naar 1B

02-05-2022 21:20
7

De vier beloftenploegen die volgend seizoen in Eerste Klasse B mogen spelen, zijn bekend. Eerder kwalificeerden KRC Genk en RSC Anderlecht zich al. Op de laatste speeldag verzekerden ook Club Brugge en Standard zich van een plekje in de eerste vier en dus kwalificatie voor 1B.

Op de allerlaatste speeldag van de beloftencompetitie stond er nog veel op het spel. Club Brugge (NXT), Standard en KAA Gent speelden voor de laatste twee plekjes in de top vier en dus kwalificatie voor Eerste Klasse B.

Club NXT leek al gekwalificeerd en had genoeg aan een gelijkspel tegen kampioen KRC Genk. Bij verlies en puntengewin van Standard en winst van KAA Gent kwam het aan op het doelpuntensaldo. Bij de start van de speeldag had Club NXT een saldo van +33, KAA Gent had +8.

Vooral uitkijken naar Standard en KAA Gent dus. En de Rouches begonnen alvast bijzonder goed aan hun partij tegen Charleroi en kwamen al vroeg op voorsprong. KAA Gent bleef dan weer zoeken naar een belangrijke treffer tegen de jonkies van Antwerp.

Charleroi wist uiteindelijk nog tegen te prikken en er weer een gelijke stand van te maken, al bleef Gent het moeilijk hebben tegen Antwerp en dus ook op een vijfde plek staan. Ook een tweede doelpunt van Charleroi (en dus de 1-2 stand) hielp Gent aanvankelijk niet bij een 0-0 stand tegen Antwerp.

Nog veel hoop dus bij KAA Gent, al kreeg het al snel een nieuwe klap te verwerken nadat bleek dat Standard opnieuw wist te scoren. Inmiddels leek Club NXT al zeker te zijn van een plekje in de top vier. Net voor het uur bracht Antonio Nusa de Bruggelingen op voorsprong tegen Genk.

Puntengewin en kwalificatie voor Eerste Klasse B was niet veraf. Dat werd al helemaal zeker na een tweede doelpunt van Cisse Sandra. Opvallend, zo leed Genk wel de eerste nederlaag van dit seizoen. En dat op de laatste speeldag.

De laatste twintig minuten dus de volle aandacht naar Standard en KAA Gent, die op weg leken naar een gelijkspel. Standard raakte niet meer door de defensie van Charleroi, terwijl Gent het al de hele wedstrijd moeilijk had tegen Antwerp.

We gingen de laatste tien minuten in en plots was er nog dat kleine beetje hoop voor Gent. Het kwam op voorsprong tegen Antwerp en moest dan ook angstvallig afwachten wat er ging gebeuren in de partij van Standard. Bij een 2-2 stand eindigden de Rouches nog steeds in de top vier en die stand bleef ook ongewijzigd. Het verzekerde zich daarmee van een plaatsje in 1B.