Genk-jonkie Nemeth speelt zich in de kijker: Ik wil hem onmiddelijk

Genk-jonkie Nemeth speelt zich in de kijker: "Ik wil hem onmiddelijk"

29-04-2022 19:00

Andras Nemeth kroonde zich op de afgelopen speeldag nog tot de grote held van KRC Genk. Met een doelpunt in de slotminuten hielp hij de Limburgers aan de winst. Hij lijkt klaar voor zijn grote doorbraak, al kan dat ook bij een andere club zijn.

Genk zal komende zomer afscheid nemen van Paul Onuachu, waardoor de Limburgers een nieuwe spits nodig hebben. Dat kan Nemeth zijn, al is de kans klein dat Genk ook meteen helemaal rekent op de jonge spits. Hij kan echter wel ergens anders spits nummer één worden.

Zo vertelt Daniel Toszer, ex-speler van KRC Genk en momenteel sportief directeur bij het Hongaarse Debrecen, dat hij Nemeth graag in huis halen. "Ik wil hem onmiddellijk voor een jaar huren om hem uit te spelen in ons eerste elftal", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Andras is nog twee jaar jonger dan zijn meeste ploegmaats bij de beloften, maar hij greep meteen zijn kans toen enkele spitsen uitvielen", klinkt het. Nemeth heeft momenteel een contract tot medio 2023 bij Genk. De kans is echter groot dat hij binnenkort zal bijtekenen.