Van Damme wil eerste transparante makelaar worden: “Mogen weten wat ik verdien

Van Damme wil eerste transparante makelaar worden: “Mogen weten wat ik verdien"

28-04-2022 08:33
10

Jelle Van Damme hing al een tijdje geleden zijn voetbalschoenen aan de haak. De voormalige speler van onder meer RSC Anderlecht, Standard en Royal Antwerp FC wil evenwel in het voetbal blijven en wordt nu makelaar. Eentje waar iedereen van mag weten wat hij verdient.

Dejan Veljković en Mogi Bayat hebben het imago van voetbalmakelaar in ons land geen goed gedaan. Van Damme wil het anders gaan aanpakken. Zwart geld of deals onder tafel, daar wil Van Damme niets van weten. "Jullie mogen weten wat ik verdien. Waarom niet? Of dat nu 1.000 euro, 10.000 euro of 2 miljoen is: dat maakt niets uit. Er moet niet mistig over gedaan worden", stelt hij in Het Laatste Nieuws.

Het voetbal moet haar geloofwaardigheid terugwinnen en Van Damme zet daarom nu deze stap. De ex-voetballer gaat samenwerken met Erik Saelens. Die consulent heeft al 25 jaar ervaring met brand marketing en communicatie. Saelens richtte ook Unbox op. Het bedrijft dat zorgt voor transparantie bij liefdadigheidsorganisaties.

Van Damme belooft niet met een andere vennootschap in het buitenland te gaan werken of malafide constructies op te zetten. Natuurlijk gaat ie niet voor niets werken.. "Pas op, natuurlijk wil ik geld verdienen. Maar niet op die manier" geeft hij nog aan in de krant.