Vanden Borre verwijt Anderlecht verkeerde politiek: Besteed daar je tijd aan

Vanden Borre verwijt Anderlecht verkeerde politiek: "Besteed daar je tijd aan"

26-04-2022 07:26
26

De voorbije maanden leek Anthony Vanden van de radar verdwenen te zijn, maar deze week dook hij op bij radiozender Arabel. Daar sprak de voormalige Rode Duivel over de huidige situatie van zijn ex-ploeg RSC Anderlecht. Erg positief was Vanden Borre niet.

Anderlecht dreigt vijf seizoenen na elkaar geen prijs te pakken. Een unicum voor de club. Vanden Borre kan het maar moeilijk vatten hoe het momenteel gaat met zijn voormalige ploeg. "Als ik Anderlecht zie, vraag ik me soms af waar het heen gaat", wordt hij geciteerd door Sportwereld.

Vanden Borre stipt aan dat bij de komst van Kompany ingezet zou worden op de jeugd. Tegenwoordig ziet hij evenwel geen talenten bij Anderlecht, maar wel huurlingen. Vanden Borre vraagt zich af waarom Anderlecht daar haar tijd aan verliest. "Besteed je dat jaar niet beter aan jonge talenten die je kunt laten rijpen? Hoeveel jaar is Anderlecht nu al kwijt?"

Volgens Vanden Borre had Anderlecht het de afgelopen jaren anders moeten aanpakken. "Hadden ze die drie, vier jaar niet beter besteed aan jonge gasten? Het eerste jaar moeten ze wennen, dan draaien ze beter en na drie jaar zijn ze fantastisch", is VDB van mening.