Mignolet (Club Brugge): Er was nervositeit voor de wedstrijd tegen Antwerp

Mignolet (Club Brugge): "Er was nervositeit voor de wedstrijd tegen Antwerp"

25-04-2022 10:16 Laatste update: 11:19

Club Brugge zette haar Play-Off campagne in met een succes, Brugge won op eigen veld met 1-0 tegen Royal Antwerp FC. Simon Mignolet speelde een belangrijke rol in de overwinning van zijn ploeg. De Brugse doelman was dan ook opgelucht na afloop van de partij.

Club Brugge won de openingswedstrijd van de Champions’ Play-Offs. Geen wonder, volgens Simon Mignolet, die niet veel hoefde te doen, op een paar luchtduels met Frey na. "Het was niet altijd even mooi, maar het was de eerste wedstrijd van de play-offs.” 

“Er was nervositeit voor de wedstrijd,” geeft Mignolet aan. Antwerp wou duidelijk zo weinig mogelijk kansen weggeven door een stevig blok te zetten. Tot de openingstreffer was het spel zeer chaotisch door de overtredingen, met veel intensiteit en veel duels. “We moesten proberen te winnen, maar we wilden ook niet te kwetsbaar zijn,” getuigt Mignolet in La Dernière Heure.

Mignolet gelooft dat ze dit jaar in een interessante positie aan de Play-Offs begonnen zijn. Vorig jaar had Club Brugge aan het begin een stevige kloof op de achtervolgers."Het is makkelijker om de jager te zijn. Vorig seizoen was onze voorsprong zo groot voor de Champions play-offs dat de mensen ons al als kampioenen zagen.” Mignolet blikt terug op vorig jaar en hoe hard het nog heeft moeten strijden om uiteindelijk kampioen gekroond te worden.