Kompany strooit met lof naar Union: Ploeg die daar op elk moment in uitblinkt

Kompany strooit met lof naar Union: "Ploeg die daar op elk moment in uitblinkt"

24-04-2022 22:35 Laatste update: 22:40
4

RSC Anderlecht lijkt de titel al na één speeldag in de Champions Play-Off te mogen vergeten. De recordkampioen ging met 3-1 onderuit bij Union Saint-Gilloise, waardoor de achterstand op de koploper nu al is opgelopen tot tien punten. Vincent Kompany beseft dat het resultaat een enorme klap betekent, al laat hij niet na om Union te feliciteren.

Ondanks zijn ontgoocheling moest Kompany toch een analyse komen maken. "Mijn gevoel is slecht", vat hij het kort samen bij Het Nieuwsblad. Ik ben echt niet tevreden, zowel met het resultaat als met een aantal elementen van deze wedstrijd." Vooral het gebrek aan métier viel de trainer op. "Union was veel slimmer dan wij tijdens de wedstrijd. Elk doelpunt straalt dat eigenlijk uit. Ze reageren telkens iets sneller, denken telkens iets sneller na."

"Sluw", zo omschrijft Kompany het spel van Union. Hoewel Anderlecht dit seizoen al twee keer eerder onderuit ging in de Brusselse derby, hadden zijn spelers daar geen antwoord op. "Toch is het een ploeg die daar elk moment in uitblinkt. Het spel vertragen wanneer het moet. Het is eigenlijk heel voorspelbaar, maar ze voeren het zo goed uit."

"Om deze wedstrijden te winnen, is het gewoon echt niet voldoende", gaat Kompany verder. Waar scheelt het dan aan? "Het grote verschil is dat Union voor elk moment leeft." Zelfs bij inworpen beseffen de spelers van Felice Mazzu perfect wanneer ze moeten temporiseren of net kunnen versnellen. Hoe dan ook heeft Union indruk gemaakt op hem. "We zullen niet de enige ploeg zijn die door Union in moeilijkheden is gebracht. We spelen drie keer tegen deze ploeg, het was drie keer heel moeilijk." Op de verdere ambities wilde Kompany niet al te diep ingaan; hij wil zich zeker niet "zot rekenen".