Vanhaezebrouck: Tegen Vadis zei de ref bij opwarming: Ah, nog niet gekwetst?

Vanhaezebrouck: "Tegen Vadis zei de ref bij opwarming: "Ah, nog niet gekwetst?""

24-04-2022 22:00 Laatste update: 25-04-2022 14:06
48

Bekerwinnaar KAA Gent heeft haar openingswedstrijd in de Europe Play-Off afgesloten met een 0-1-nederlaag tegen KRC Genk. Sleutelmoment was ongetwijfeld de uitsluiting van Vadis Odjidja, die op nog geen twee minuten tijd een dubbele gele kaart kreeg, de laatste voor gemekker. Daarop pakte ook Hein Vanhaezebrouck rood. Die wijst scheidsrechter Nathan Verboomen openlijk met de vinger.

Op zijn persconferentie stak Vanhaezebrouck een tirade af richting Verboomen. "Het was een beetje voorspelbaar dat dit er zat aan te komen. Zeker als je dan een scheidsrechter hebt die goed bij zijn bazen wil staan", opent de trainer van Gent. "Hij zal gescoord hebben, denk ik. Het is betreurenswaardig, wat er gebeurd is. Je doet de match dood. De mensen van Genk zijn mij meteen komen zeggen: "Wat is dat nu?"."

"Behalve één iemand", voegt Vanhaezebrouck er nog schamper aan toe. De Genkse T2, Glen Riddersholm, heeft het bij hem helemaal verkorven. "Hij heeft een Deense assistent-coach, ze zijn die ver gaan zoeken. Die mens heeft het blijkbaar nodig gevonden om bij de rust aan de scheidsrechter te gaan zeggen dat ik in de kleedkamer was gegaan en dat dat niet mocht. Heel collegiaal, zou ik zeggen, fantastisch. Als je daarvoor van Denemarken moet komen, blijf je beter thuis. We hebben Belgen die dat even goed kunnen", spuwt Vanhaezebrouck zijn gal.

Rapport
"Het gevolg is dat de scheidsrechter een rapport opmaakt tegen mij, omdat ik in de kleedkamer ben geweest", vertelt Vanhaezebrouck zijn verhaal verder. "Als een speler rood krijgt, wordt toch niet verondersteld dat die op straat gaat douchen, hé? Ik ga ervanuit dat dat voor een trainer net hetzelfde is. Ik ben nog niet geschorst, ik word volgende week geschorst. En dan mag ik niet in de kleedkamer en geen contact hebben met de bank. Maar toch niet op het moment dat je van het veld gestuurd wordt?"

"Onvoorstelbaar ... Het toont nog maar eens de persoonlijkheid van de scheidsrechter, zou ik zeggen. Bij de opwarming zei de scheidsrechter tegen Vadis: "Ah, je bent nog niet gekwetst? Het zal nog komen, zeker." Na zijn loopoefeningen kwam hij dan nog eens langs: "Ah, ben je nu al gekwetst?". Dat is toch onvoorstelbaar? Vadis was er niet goed van, hé. Dus hij was niet gekwetst, maar hij heeft hem eruit gestuurd", luidt de uitsmijter van Vanhaezebrouck.