Union begint uitstekend aan Play-Offs en telt Anderlecht uit

24-04-2022 20:30 Laatste update: 20:38
90

Union is uitstekend begonnen aan de Play-Offs. Het klopte stadsgenoot Anderlecht met 3-1 en houdt de kloof met Club Brugge zo ook op drie punten.

Anderlecht was in de eerste helft duidelijk nog niet wakker. In een mum van tijd pakte het twee tegengoals. Eerst scoorde Nieuwkoop na een ingestuurde vrijschop, daarna profiteerde Vanzeir van balverlies om Van Crombrugge te verslaan. 2-0 na amper elf minuten, een horrorscenario voor Anderlecht.

Anderlecht kon gaandeweg het evenwicht herstellen en kreeg zelf kansen. Bager moest een bal van de lijn (of achter de lijn?) redden, maar het was uitstel van executie. Cullen kon nog voor het halfuur al de 2-1 maken. Dat was meteen ook de ruststand.

Opnieuw een cadeau
Union kwam opnieuw scherp uit de kleedkamers en scoorde voor het uur de 3-1. Deze keer was het Mitoma die kon scoren na prachtig voorbereidend werk van Undav. De Duitser leverde liefst drie assists af tegen Anderlecht en had zo een belangrijk aandeel in de zege.

Anderlecht kon geen vuist meer maken en ziet het verschil met Union oplopen tot tien punten. De landstitel lijkt nu echt wel weg. Union houdt een voorsprong van drie punten op Club Brugge.