Club Brugge ontwikkelt app tegen racisme: #NIETMETONS

Club Brugge ontwikkelt app tegen racisme: #NIETMETONS

20-04-2022 10:46 Laatste update: 22:16
69

Club Brugge kondigde woensdag aan dat het stappen onderneemt om racisme in zijn stadion te bestrijden. Ze zullen strijd voeren tegen racisme in het stadion met een sterk project. Dat lezen we in een verklaring op de website van Club Brugge.

Fans zullen racistisch gedrag voortaan onmiddellijk via een app kunnen melden, waarna stewards kunnen ingrijpen tegen de beoogde supporters. "Er is nergens plaats voor racisme. Niet in de maatschappij, niet in de sport en zeker niet bij ons," aldus de Club in een verklaring.

"Als Club nemen wij het voortouw in de strijd tegen racisme. Wij voeren al jaren bewustmakingscampagnes om racisme in ons stadion te bestrijden. In het verleden is gebleken dat het niet genoeg effect heeft.” Club Brugge schakelt nu dus een versnelling hoger. 

In het Jan Breydelstadion zijn 24.000 QR-codes geplaatst om racistische daden op te sporen, uit te sluiten en te bestraffen. De rapporten zullen onmiddellijk worden opgevolgd door de veiligheidsdienst. Er zullen ook speciaal opgeleide stewards worden ingezet om racistisch of discriminerend gedrag op te sporen. Bewezen feiten worden bestraft met een stadionverbod van ten minste twee jaar.

"Racisme is een maatschappelijk probleem dat overal aanwezig is, ook thuis," aldus de club. "Een absolute minderheid van onze 28.000 fans bederft het feest voor alle anderen. Veel fans hebben laten weten dat zij niet langer met dit gedrag geassocieerd willen worden. Als je je racistisch gedraagt, maak je geen deel uit van onze familie, hoor je niet bij ons." De campagne krijgt de titel #NIETMETONS.