Barcelona krijgt een nieuwe klap: Cádiz stunt met zege in Camp Nou

Barcelona krijgt een nieuwe klap: Cádiz stunt met zege in Camp Nou

18-04-2022 23:01
2

FC Barcelona is tegen een zeer pijnlijke thuisnederlaag aangelopen. De formatie van trainer Xavi maakte een belabberde indruk en verloor met 0-1 van degradatiekandidaat Cádiz.

Camp Nou was maar voor de helft gevuld en dat kon niet los gezien worden van de schandalige beelden die afgelopen donderdag nog uit het Catalaanse stadion te zien waren. Fans van Frankfurt hadden de thuisvakken overgenomen en dat zat een deel van de Barcelona-aanhang duidelijk nog steeds dwars.

Zij misten dat hun ploeg in de eerste helft het eigen spelletje speelde en op die manier aan kansen wilde komen. Het surplus aan balbezit leverde ook wel mogelijkheden op, maar echt in de problemen kwam de defensie van Cádiz niet. Het spannendste moment vond zelfs aan de andere kant plaats, waar Lucas Pérez de bal in kansrijke positie naast schoot.

Ook slechte tweede helft
Barcelona kwam daarnaast ook nog eens dramatisch uit de kleedkamer na de rust. Cádiz kwam zelfs op voorsprong via Pérez, die zijn misser in de eerste helft goedmaakte door na een scrimmage op de goede plek te staan en de bal over de lijn te werken. Die 0-1 was het teken voor de bezoekers om de poorten dicht te metselen.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Luuk de Jong in het veld om Frenkie de Jong te vervangen en even daarna dacht hij al gescoord te hebben. Zijn harde kopbal werd echter met kunst en vliegwerk gekeerd door de keeper en verder dan dat kwam hij ook niet. Omdat ook zijn tien ploeggenoten het niet wisten te rooien, stuntte Cádiz en verlaat het de degradatiezone. Barça blijft tweede en geeft Real Madrid een vrijgeleide richting de titel.