"Er is niet echt een favoriet in de bekerfinale, het kan alle kanten op"

17 april om 22:32

Alessio Castro-Montes kan maandag de Croky Cup in de wacht slepen. De verdediger van KAA Gent is klaar voor de strijd en ziet niet echt een favoriet voor die bekerfinale. 

"Ik hoef niet te vertellen hoe belangrijk die bekerfinale voor ons is", klinkt het bij Het Belang Van Limburg. "Pakken we de cup, dan is het missen van de Champions' Play-Offs goed gemaakt. Wordt het Anderlecht, dan kunnen wij toch niet spreken van een geslaagd jaar. Het winnen van onze poule in de Conference League was mooi en was een doel, maar daarmee alleen kan AA Gent niet tevreden zijn. We verdienen nog een vette prijs."

KAA Gent maakt zeker een goede kans. "Er is niet echt een favoriet. Het kan alle kanten op, voor de neutrale toeschouwer kan het dus een leuke bekerfinale worden. In de competitie haalden wij vier op zes tegen Anderlecht. Ginds werd het 1-1, thuis klopten we hen met het kleinste verschil. Maar dat zegt nu niets. Ik zie het fifty-fifty. Hopelijk trekken wij het laken naar ons toe. Aan het andere scenario wil ik niet denken."

Volgende zondag speelt KAA Gent al opnieuw, dan in eigen huis tegen KRC Genk.