Cercle Brugge begint ambitieus aan volgend seizoen: 'Een groene uitdager'

Cercle Brugge begint ambitieus aan volgend seizoen: 'Een groene uitdager'

17-04-2022 19:15

Voor Cercle Brugge zit het seizoen er na de reguliere competitie al op. De Vereniging eindigde op de tiende plek en kwalificeerde zich dus niet voor de Europe Play-Offs. Het kan zich al voorbereiden op volgend seizoen, waar het duidelijke doelen voor heeft.

Na een dramatisch begin wist Cercle nog een comeback te maken en eindigde het uiteindelijk op een tiende plek. Dat sterke einde zorgt ervoor dat Cercle met veel ambitie aan het volgend seizoen zal beginnen.

"We willen het merk Cercle sterker maken. We blijven een ‘persistant green challenger’, een groene uitdager", zegt CEO Ben Lambrecht in Krant van West-Vlaanderen. "Wat staat voor onze kleur en waarmee we gaan voor een plaats in de top acht. Daar willen we ons volgend seizoen op focussen. En aanhoudend staat tevens voor onze manier van spelen, met veel overgave en pressing", klinkt het.

Cercle Brugge heeft echter nog flink wat werk voor de boeg en moet beslissingen maken over de spelerskern. Zo worden sterkhouders zoals Leonardo Lopes gelinkt aan een transfer en moeten de aankoopopties op Rabbi Matondo en Senna Miangue gelicht worden. Ook spelers zoals Dino Hotic en Vitinho kunnen vertrekken of dreigen een jaar later de club gratis te verlaten.