Cercle Brugge blijft hopen op nieuwe tempel, goed stadionnieuws voor Club Brugge

Cercle Brugge blijft hopen op nieuwe tempel, goed stadionnieuws voor Club Brugge

17-04-2022 20:45
6

De stadionkwestie in de stad Brugge blijft leven. Bij Club Brugge staat men steeds dichter bij een nieuwe voetbaltempel, maar dat is bij Cercle Brugge nog niet het geval. Al heeft de Vereniging wel veel vertrouwen in een goede afloop.

Voor een nieuw stadion op de Blankenbergse Steenweg kwam er recent nog negatief advies voor Cercle Brugge. CEO Ben Lambrecht gelooft echter dat Cercle binnenkort wel kan beginnen hopen op een nieuwe tempel.

"Dat negatief advies had vooral te maken met de onduidelijkheid of het nu om een stadion van 40.000 of 12.000 zitjes ging", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen. "Er zijn stappen ondernomen om dat uit te klaren."

Als Cercle Brugge toch opnieuw een negatief advies krijgt, heeft het nog andere opties voor handen. Lambrecht geeft namelijk aan dat Cercle ook bezig is met één of twee alternatieve sites. Zoals het er nu naar uitziet kan Club Brugge binnenkort wel beginnen bouwen, maar zal het ook Cercle Brugge een plekje moeten geven in de nieuwe arena. Tenzij Groen-Zwart uiteraard zelf kan beginnen bouwen.