De weg van KAA Gent naar de finale: Van opwarmers naar wals over Brugge

De weg van KAA Gent naar de finale: Van opwarmers naar wals over Brugge

16-04-2022 21:45 Laatste update: 18-04-2022 09:55
3

KAA Gent legde een boeiend parcours af in de beker van België richting de finale. Het trof op haar weg Belisia Bilzen, Lommel SK, Standard en Club Brugge. Dit is de road naar de finale van de buffalo's. 

KAA Gent 4-0 Belisia Bilzen
De openingswedstrijd in de beker voor Gent was een hoogdag voor de bezoekers uit Bilzen, maar voor de buffalo’s niet minder dan een formaliteit. Al na zes minuten leek de klus geklaard na een snel doelpunt van Odjidja. Overigens was Gents opstelling in de eerste wedstrijd fundamenteel anders dan die maandag zal zijn. Enkel Castro-Montes zou zowel de eerste wedstrijd, als de finale kunnen spelen.

Image from Gyazo

Lommel SK 0-2 KAA Gent
In de achtste finale trok Gent naar Noord-Limburg bij een geplaagd Lommel SK. De buffalo’s waren dominant, maar konden dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk bleek Julien De Sart de verlosser met twee doelpunten, voor de twintigste minuut en een kwartier voor tijd. Een zakelijke zege op het veld van de 1B-ploeg.

KAA Gent 3-1 Standard
In de kwartfinale kwamen de Rouches uit Standard op bezoek. Wie de wedstrijd zag kan zich een  uiterst potige wedstrijd herinneren. De wedstrijd kabbelde van fout naar fout op en soms net over het randje. De buffalo’s kwamen wel opnieuw snel op voorsprong met Kums, maar net na rust kon Standard gelijkmaken. Later in de tweede helft trokken de buffalo’s het laken dan volledig naar zich toe met twee doelpunten van Tissoudali. 

KAA Gent onder stoom naar de halve finale, waar een tweeluik met Club Brugge wachtte. 

KAA Gent 0-1 Club Brugge
In een boeiende ‘Slag om Vlaanderen’ deel 1 in de beker was Gent de beste ploeg met de meeste kansen. Het sloeg er echter niet in om ondanks de grote kansen te scoren. Club Brugge deed dat wel op haarfijne wijze via De Ketelaere en ging zo op een diefje winnen in de Ghelamco Arena. Jack Hendry kreeg wel rood na een uur en zou zo de terugwedstrijd missen. 

Image from Gyazo

Club Brugge 0-3 KAA Gent
De terugwedstrijd werd een masterclass van Hein Vanhaezebrouck op het veld van blauw-zwart. Al na twee minuten opende Odjidja de score, waarna Castro-Montes en Depoitre de zege nog uitbreidden. Club kreeg ook opnieuw een rode kaart met Dennis Odoi, en was zo kansloos in de terugwedstrijd van de halve finale. 

Tegenstanders en wedstrijdkwaliteit gingen in stijgende lijn tijdens de campagne van KAA Gent. Op Paasmaandag moet het ultieme orgelpunt plaatsvinden met een vierde bekerwinst in de geschiedenis van de club.