Man United geeft 2-0 voorsprong weg, maar 'Hattrick Ronaldo' zorgt voor winst

16-04-2022 18:00

Tottenham Hotspur verloor op de vroege zaterdagmiddag van Brighton & Hove Albion, maar blijft de nummer vier van de Premier League: Arsenal beet zijn tanden stuk op Southampton. Manchester United gaf tegen hekkensluiter Norwich City een 2-0 voorsprong weg, maar is dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo nog steeds in de race om Champions League-voetbal.

Southampton-Arsenal 1-0
Arsenal begon de middag met drie punten achterstand op de grote rivaal én twee wedstrijden tegoed. De ploeg van Mikel Arteta heeft echter verzuimd om alvast op gelijke hoogte met nummer vier Spurs te komen. Jan Bednarek zette The Saints vlak voor rust op een 1-0 voorsprong, na een opnieuw ingebrachte corner. Arsenal ging na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar Fraser Forster bleek een grote sta-in-de-weg.

Manchester United-Norwich City 3-2
Manchester United is naast Arsenal op drie punten van Tottenham gekomen, na een zwaarbevochten zege op de hekkensluiter. Ronaldo leek zijn ploeg een makkelijke middag te bezorgen: de Portugese vedette strafte eerst lichtzinnig opbouwen van The Canaries af en verschalkte doelman Tim Krul even later uit een corner: 1-0 en 2-0. Norwich City toonde echter veerkracht en maakte de achterstand goed: Kieran Dowell kopte de aansluitingstreffer binnen, Teemu Pukki vond de korte hoek. Ronaldo redde de meubelen echter alsnog met een rake vrije trap: 3-2.