'Club Brugge, Anderlecht en Antwerp kunnen niet naar BAS bij forfaitzege Union'

'Club Brugge, Anderlecht en Antwerp kunnen niet naar BAS bij forfaitzege Union'

15-04-2022 18:00
17

Binnenkort krijgen we te weten of Union een forfaitzege geschonken krijgt na de gestaakte wedstrijd Union-Beerschot. Ook bij RSC Anderlecht, Club Brugge en Royal Antwerp FC kijkt men met veel aandacht uit naar de uitspraak. Al kunnen ze er zelf nog weinig mee doen.

Vrijdag kwam de Disciplinaire Raad samen om de zaak te bespreken. Daarin waren onder andere vertegenwoordigers van Union en Beerschot aanwezig. Door de Champions' Play-Offs zijn ook Anderlecht, Club Brugge en Antwerp een betrokken partij, maar zij waren niet aanwezig op de zitting.

Er wordt ten vroegste zaterdag een uitspraak verwacht in de zaak, maar Het Nieuwsblad weet dat de drie tegenstanders van Union door hun afwezigheid alvast geen beroep meer kunnen aantekenen bij het BAS na de beslissing van de Disciplinaire Raad. Wel kunnen ze nog een derde verzet aantekenen om toch gehoord te worden.

Als dat gebeurt, komt de zaak opnieuw voor de Disciplinaire Raad en volgt er later opnieuw een uitspraak. Beerschot zelf gaf al aan dat het sowieso niet in beroep zal gaan. "Beerschot zal zich schikken naar de wijsheid van de Disciplinaire Raad als het een forfaitzege voor Union wordt", zei raadsheer Walter Damen.