'Belangrijke goals helpen De Jong niet: Barcelona wil spitsenoverschot tegengaan'

'Belangrijke goals helpen De Jong niet: Barcelona wil spitsenoverschot tegengaan'

15-04-2022 16:36
1

FC Barcelona wil niet door met Luuk de Jong. Ondanks de vele belangrijke goals van de lange aanvaller dreigt een overschot aan spitsen in Camp Nou en dus moet de Nederlander het veld ruimen.

Met dat nieuws komt Diario SPORT op de proppen. Door de belangrijke goals van De Jong werd er kort nog gedacht aan een langer verblijf van de spits, die door Barcelona van Sevilla wordt gehuurd. Verlenging van het huurcontract leek een optie, maar dat is volgens de Spaanse krant nu van tafel.

De sportieve leiding van Barcelona overweegt niet om de Achterhoeker langer binnenboord te houden, aangezien er al te veel spitsen rondlopen in Camp Nou en er komende zomer wellicht nog een nieuwe aanvalsleider gehaald gaat worden. Om dat te bekostigen moeten er spelers weg en niet verder gaan met De Jong is een eenvoudige oplossing.

De voormalig aanvaller van De Graafschap en PSV keert dus terug naar Sevilla, maar die club wil ook van hem af. Technisch directeur Monchi zal De Jong gaan verkopen, omdat hij een contract heeft tot medio 2023 in de hoofdstad van Andalusië.