Keert Beerschot snel terug? Nu spelers zoeken die eigenlijk 1A aan kunnen

Keert Beerschot snel terug? "Nu spelers zoeken die eigenlijk 1A aan kunnen"

15-04-2022 11:55 Laatste update: 12:30
12

Na twee jaar op het hoogste niveau is het liedje van K. Beerschot V.A. voorlopig uitgezongen. Een schabouwelijk seizoen leidde tot de degradatie naar Eerste Klasse B. Daar zouden De Ratten wel eens een tijdje in kunnen vertoeven, vreest sportsocioloog Filip Boen.

Boen is niet alleen een sportsocioloog die verbonden is aan de KU Leuven, maar heeft ook een Beerschot-hart. Dat bloedt uiteraard na de kansloze degradatie. Of zijn favoriete club snel kan terugkeren naar het hoogste niveau, betwijfelt Boen ten zeerste. "De vraag is of er nog genoeg financiële middelen zullen zijn om aan de top mee te spelen in 1B", verwijst hij naar de eigenaars uit Saoedi-Arabië.

Nochtans beschikt de club wel degelijk over de nodige troeven. "Beerschot heeft een groot supporterspotentieel, het stadion hééft iets. Maar nu gaan ze gezien de concurrentie in 1B dus spelers moeten zoeken die eigenlijk 1A aankunnen, terwijl er in het afgelopen seizoen al te weinig spelers rondliepen die het niveau van de hoogste klasse waard waren", is de analyse van Boen hard.

Bovendien hangt er Beerschot een zware sanctie boven het hoofd na het wangedrag op het veld van Union Saint-Gilloise. Mogelijk moet de club enkele wedstrijden achter gesloten deuren afwerken. "Als Beerschot het seizoen moet beginnen met drie matchen zonder publiek, kan dat nefast zijn voor een goede doorstart. En dan is er de reputatie van de club bij de Voetbalbond: die ligt onder nul. Al leeft bij mij ook wel het gevoel van 'Er moet maar iets gebeuren of ze pakken ons'", laat Boen zijn paars-witte hart spreken.