Niemand kwam aan meer minuten dan Ngadeu, ook andere Buffalo in wereldwijde top

Niemand kwam aan meer minuten dan Ngadeu, ook andere Buffalo in wereldwijde top

13-04-2022 13:02

KAA Gent is bezig aan een monsterlijk seizoen. Daarmee doelen we niet per se op de resultaten, maar wel op het aantal wedstrijden dat de jongens van Hein Vanhaezebrouck al betwist hebben. Het leidt er zelfs toe dat twee Gentse verdedigers in de top-drie van meeste speelminuten over de hele wereld staan! Niemand minder dan Michael Ngadeu spant de kroon.

Op 22 juli van vorig jaar trapte Gent haar seizoen op gang met een thuismatch tegen Valerenga IF, in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Sindsdien volgden er tot op heden nog eens 52 andere officiële duels, verspreid over Europa, de Jupiler Pro League en de Croky Cup. Daar blijft het niet bij, want de komende weken schieten De Buffalo's nog minstens zeven keer in actie. Op paasmaandag wacht de bekerfinale tegen RSC Anderlecht, nadien volgt de Europe Play-Off.

Een loodzwaar seizoen, met andere woorden, en dat geldt in het bijzonder voor Ngadeu. De centrale verdediger speelt zowat alles bij Gent en kwam tussendoor ook aan heel wat wedstrijden bij het nationale elftal van Kameroen, in het bijzonder op de Afrika Cup van januari. In totaal heeft Ngadeu er zo al 57 op zijn teller staan in het lopende seizoen. In al die duels samen was hij goed voor 5094 minuten. Wereldwijd doet niemand beter.

In de top-tien prijken voornamelijk doelmannen; zo staat Kasper Schmeichel (Leicester City) op de tweede plek. Op de onderste trede van het podium staat zowaar een tweede mandekker van Gent: Andreas Hanche-Olsen. Hoewel die voorlopig 'slechts' aan 4731 minuten komt, geldt voor hem hetzelfde verhaal als voor Ngadeu. Hanche-Olsen is namelijk vaste waarde onder Vanhaezebrouck én bij de nationale ploeg van Noorwegen.