Opnieuw zorgen voor Overmars: 'Tientallen aangiften tegen Xpose'

Opnieuw zorgen voor Overmars: 'Tientallen aangiften tegen Xpose'

11-04-2022 19:00
7

Het lijkt erop dat meerdere mensen aangifte gaan doen tegen Xpose Protocol, waar Marc Overmars actief was als adviseur. De oprichters van de cryptomunt deden beloftes aan duizenden jongeren die in wilden stappen, maar kwamen deze niet na.

Het Xpose-project is dubieus: door grote promoties, waaronder de betrokkenheid van Overmars (technisch directeur van Royal Antwerp FC, red.), steeg de totale marktwaarde van de munt naar ruim 125 miljoen dollar. In no-time daalde de koers echter enorm, waardoor vooral jongeren veel euro's zagen verdampen.

BOOS, dat twee uitzendingen wijdde aan Xpose, weet nu dat er in ieder geval 56 mensen bereid zijn om aangifte te doen tegen Xpose en zijn adviseurs. Dat gaat dus ook over Overmars, ondanks dat hij nu niet meer betrokken is bij het project. BNR stelt dat er al minimaal één aangifte is gedaan tegen Xpose. Of Overmars vervolgd gaat worden, moet nog blijken: het juridische proces lijkt zich nog in een prille fase te bevinden.

Eerder werd nog gespeculeerd dat Xpose een zogenoemde pump-and-dump-scam is, maar dat is moeilijk te bewijzen. Bij het Xpose-project lijkt er in ieder geval sprake te zijn van een vorm van misleiding. Xpose deed namelijk veel beloftes richting investeerders, maar die werden niet nagekomen.