Lierse-revelatie Teunckens denkt na over toekomst: Beperkingen op het Lisp

Lierse-revelatie Teunckens denkt na over toekomst: "Beperkingen op het Lisp"

10-04-2022 17:00

Na enkele seizoenen in het buitenland koos Jens Teunckens afgelopen winter bewust voor een terugkeer naar België. Hij ging aan de slag bij Lierse Kempenzonen, waar hij zich in de kijker wist te spelen. Hij hoopt ook goed genoeg voor een verlengd verblijf.

Teunckens heeft een aflopend contract bij Lierse en kan komende zomer dus uitkijken naar een nieuwe club. Voor de doelman is het echter duidelijk: hij wil een club vinden waar hij eerste doelman kan zijn. "Kan dat bij Lierse? Zeker", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Maar er is ook nog elders interesse", gaat de voormalige doelman van Club Brugge en Royal Antwerp FC verder. "Ik moet het allemaal een keertje op een rijtje zetten. Hier op het Lisp stuit je af en toe op beperkingen. Ik denk dan aan de werkomstandigheden die absoluut nog verder moeten professionaliseren", geeft hij aan.

Teunckens is alvast tevreden met zijn keuze om terug naar België te keren. "Het was de bedoeling om mij te tonen. Ik wist dat ik hier mijn kans ging krijgen om mij te laten zien. Ik heb in die periode wel wat mensen overtuigd en ook wel verrast, denk ik. Hoewel er niemand specifiek op mij zit te wachten, hoop ik wel in België aan de slag te blijven als eerste keeper", besluit hij.

De doelman kwam tot dusver elf keer uit voor Lierse. Daarin slikte hij slechts negen tegendoelpunten en hield hij vijf keer de nul.