Limbombe zoekt een nieuwe club: "Hou van België en Nederland"

10 april om 12:30
Laatste update: 10 april om 12:30

Anthony Limbombe hoopt terug te keren naar Nederland of België, zo laat hij weten aan Voetbal International. De 27-jarige aanvaller is transfervrij, nadat zijn contract bij FC Nantes werd ontbonden na een moeizame periode.

Limbombe maakte tussen 2014 en 2016 indruk bij NEC, waarna Club Brugge hem overnam. Hij debuteerde onder meer voor de Rode Duivels, maar een transfer naar Nantes voor acht miljoen euro pakte niet uit zoals gewenst. Hoewel hij in zijn eerste seizoen in Frankrijk nog regelmatig in actie kwam, verdween Limbombe langzaam maar zeker uit beeld bij Les Canaris. Maandag besloten beide partijen om uit elkaar te gaan.

Limbombe hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen in de Eredivisie of Jupiler Pro League. "Nederland is een land dat ik apprecieer en waar ik goede prestaties heb neergezet", zegt hij tegen VI. "De mensen zijn vriendelijk en het is makkelijk om me aan te passen. Dat zie ik ook bij Ajax, waar ook Brazilianen als Antony en in het verleden David Neres zich meteen helemaal thuisvoelden. Mijn ervaringen in Frankrijk hebben me doen beseffen hoeveel ik van België en Nederland houd."

"Ik heb de afgelopen drie jaar veel misère gehad, maar ik kan volgend jaar weer heel ergens anders zijn. Het heeft de laatste jaren veel geregend. Eén ding is zeker: binnenkort gaat de zon weer schijnen", besluit Limbombe.