Boze Dessers wel op persconferentie, niet in de basis: Het is een beetje lullig

Boze Dessers wel op persconferentie, niet in de basis: "Het is een beetje lullig"

08-04-2022 07:30

Een speler die op de persconferentie aanwezig is, staat normaal gesproken in de basis. Maar niet in het geval van Cyriel Dessers: de Feyenoord-spits begon op de bank tegen Slavia Praag. Daar baalde de KRC Genk-huurling van.

In plaats daarvan stond Bryan Linssen in de spits bij Feyenoord. "Het is een beetje lullig dat ik een interview doe, waardoor je denkt dat je in de basis staat en het vertrouwen krijgt. 's Avonds in het hotel denk je dan van: dit wordt uitgezonden, maar ik sta niet in de basis. Ik hoorde het voor de training. Het was een kort gesprek, er viel weinig over te zeggen", zegt Dessers tegen ESPN.

"Ja, ik was bozer dan andere keren. Sinds mijn blessure heb ik in zes wedstrijden vier goals gemaakt en twee assists gegeven. Ik wil het nog beter doen, maar ik ben geen Thierry Henry en zal dat ook niet worden. Het team kan op mij rekenen in belangrijke momenten. Ook in Europese wedstrijden, maar dan moet je de kans krijgen."

"Ik wil heel graag naar die halve finale, dan gaat de knop om en stel je het team boven jezelf", zegt Dessers na zijn wissel. "Dat heb ik vaak moeten doen dit seizoen. Dat pakte soms goed uit, ook vandaag. Het leek het ideale scenario, maar helaas."

Feyenoord leek donderdag op weg naar een zege tegen Slavia Praag in de UEFA Conference League, maar in de 95e minuut slikte de Rotterdammers nog de 3-3. Dessers was toen al ingevallen.Â