Perbet scoort hattrick en jubileumgoal in monsterzege voor RFC Liège

Perbet scoort hattrick en jubileumgoal in monsterzege voor RFC Liège

07-04-2022 14:45
1

10-0, met die verschroeiende cijfers zette RFC Liège UR La Louvière Centre opzij. Jeremy Perbet had met een hattrick een groot aandeel in de zege van RFC Liège. Perbet tekende ook voor zijn 250ste doelpunt als profvoetballer.

Vijf goals voor de rust en vijf goals erna, dat was hoe RFC Liège het aanpakte tegen de hekkensluiter in Eerste Amateur. Perbet legde de 6-0 vlak na rust op het bord en ook de vernederende 9-0 en 10-0 kwamen op naam van Perbet. Die laatste was ook een jubileumgoal voor de Franse spits: zijn 250ste als prof.

In zijn carrière kwam Perbet uit voor clubs in Frankrijk, Spanje, Turkije en België. In ons land stond hij onder contract bij maar liefst negen (!) clubs: Sporting Charleroi, Tubize, Sporting Lokeren, R AEC Mons, KAA Gent, Club Brugge, KV Kortrijk, OH Leuven en nu dus FC Liège.

De Luikse traditieclub, die nog wekelijks de tribunes vol krijgt, staat vierde en telt net als Royal Knokke FC en Patro Eisden 41 punten. Knokke speelde wel een wedstrijd meer. RFC Liège telt zo slechts één punt minder dan de nummer 2 Olympic Charleroi. De leider in derde klasse is Dessel Sport, maar Dessel vroeg geen licentie voor 1B aan. Het zou dus nog kunnen dat Perbet en co promoveren naar tweede klasse.