Chelsea-fans hebben 'snake' Courtois nog niet vergeven, Rode Duivel uitgefloten

Chelsea-fans hebben 'snake' Courtois nog niet vergeven, Rode Duivel uitgefloten

06-04-2022 21:43

Ooit was Thibaut Courtois de grote man bij Chelsea, maar die tijd ligt al een tijdje achter ons. Courtois keerde woensdag terug op Stamford Bridge en werd door een deel van de thuisaanhang uitgefloten.

Toen woensdag de spelers van Chelsea en Real Madrid het veld op kwamen, riep de stadionomroeper af wie er speelde. Toen Courtois aan de beurt was, klonk er vanuit de tribunes boegeroep en fluitconcerten. Deze geluiden waren duidelijk anders dan bij de andere spelers van Real Madrid.

In 2011 plukte Chelsea Courtois weg bij KRC Genk. Na drie seizoenen succesvol verhuurd te zijn aan Atlético Madrid keerde de doelman terug naar Londen. Courtois verdreef clubicoon Petr Čech uit de basis en was vervolgens vier seizoenen lang de vaste keeper van The Blues. Met Chelsea won Courtois onder meer twee keer de Premier League en de FA Cup.

Toen in de zomer van 2018 Real Madrid Courtois wilde aantrekken, was de liefde meteen wederzijds. Courtois wilde Chelsea verlaten en had daar veel voor over. Dat was evenwel tegen de zin van de Chelsea-aanhang. De supporters bestempelden Courtois als een snake, een verrader. Dat blijkt een deel blijkbaar nog zo te vinden.