Kampioen in 1B is gekend: Westerlo viert feest na nederlaag van RWDM

03-04-2022 21:47
8

KVC Westerlo heeft zich dan toch tot de kampioen van Eerste Klasse B gekroond. Zelf spelen hoefde het daarvoor niet te doen. Het kon rekenen op de hulp van Deinze.

Westerlo kon afgelopen zaterdag de promotie naar Eerste Klasse A al veilig stellen, maar slaagde er op bezoek bij Lommel niet in. Uitkijken naar de zondagwedstrijd tussen RWDM en Deinze dus. Bij een slecht resultaat van de Brusselaars was Westerlo kampioen. En Deinze hielp een handje.

De stress zat er duidelijk in bij RWDM en dat werd na 25 minuten voetballen ook duidelijk. Yan Vorogovskiy besloot in eigen doel en bracht Deinze zo op voorsprong. De Brusselaars kregen wel genoeg kansen op een gelijkmaker, maar kwamen een sterk keepende Tom Vandenberghe tegen.

In de tweede helft liep het helemaal fout af voor RWDM. Op het uur zorgde Bafodé Dansoko voor de dubbele voorsprong en leek puntengewin voor de Brusselaars dus onmogelijk. Dat werd het helemaal in minuut 67, nadat Youssef Challouk voor de 3-0 zorgde.

Intussen zakten supporters van Westerlo al af naar het eigen stadion om de titel te vieren. Het feest kon uiteindelijk ook helemaal ingezet worden nadat RWDM niet meer wist te scoren. Het bleef 3-0.