Legende Butragueno: Courtois is zonder twijfel de beste van de wereld

Legende Butragueno: "Courtois is zonder twijfel de beste van de wereld"

03-04-2022 20:10
1

Real Madrid won zaterdag op Celta Vigo met 1-2. Terwijl Karim Benzema twee van zijn drie strafschoppen omzette, was Thibaut Courtois toch opnieuw de held. Real Madrid-legende Emilio Butragueño is gecharmeerd door de Rode Duivel. Dat lezen we in Estadio Deportivo.  

Het scenario lijkt zich dit seizoen vaak te herhalen. Eden Hazard is nog steeds niet in actie, maar Karim Benzema scoorde twee keer en Thibaut Courtois maakte een aantal briljante reddingen tegen Celta Vigo. Met de Fransman die twee van de drie strafschoppen omzette, waren sommige interventies van de Duivel net zo waardevol als een gescoord doelpunt. 

Een enorme parade op de vrije trap van Iago Aspas sprong in het oog. "Het is de beste in de wereld," zei de Celta Vigo aanvaller na afloop. “Een normale keeper haalt hem er niet uit, maar hij is twee meter lang." Butragueno was het daarmee eens: "Hij heeft een paar buitengewone reddingen gemaakt in de eerste helft," zei de legende van Real Madrid. “Hem in het doel hebben kalmeert de geest. Hij is de beste, zonder twijfel."

Courtois heeft zijn aandacht al gericht op de kwartfinales van de Champions League. Real zal het opnemen tegen zijn voormalige club Chelsea. "Dit zijn drie belangrijke punten vandaag. Woensdag moeten we spelen zoals we tegen Paris SG hebben gedaan: met intensiteit en hoge druk," vertelt Courtois.