Martinez over kansen van Benteke: Ik ben tevreden over Michy

Martinez over kansen van Benteke: "Ik ben tevreden over Michy"

30-03-2022 13:15
6

In de 69e minuut viel Christian Benteke in voor zijn concurrent Michy Batshuayi. Zes minuten later stond het 3-0 dankzij een knappe goal van die Benteke. De spits van Crystal Palace deed waarvoor hij op het veld staat, doelpunten binnen prikken. 

In Het Nieuwsblad geeft Roberto Martinez zijn kijk op de spitsen situatie. Het is duidelijk dat hij al even niet meer de eerste keuze is van de bondscoach. Het lijkt er dan ook op dat zijn concurrent Batshuayi momenteel voor hem staat in de pikorde. Maar toch… Het is een spits met sterke en specifieke kwaliteiten. In Het Nieuwsblad schrijven ze: “Het is een aanvaller die je wel kunt gebruiken wanneer de nood het hoogst is.” Het is moeilijk om dat tegen te spreken. 

Londen is overtuigd
Benteke is kopbal sterk en heeft een uniek profiel. Ook bij Crystal Palace staat hij al even niet meer bovenaan de pikorde, maar ze lijken hem toch ook te willen houden (ook al haalden ze Edouard van Celtic deze zomer). Ook in Londen lijken ze overtuigd van het feit dat het een spits is die je in hoogste nood goed kunt gebruiken. Gisteren in het Lotto Park was de nood nu misschien niet het hoogst maar hij pikte zijn graantje toch weer mee. 

"Tevreden over Michy"
Een typische Benteke goal: drop de bal in de zestien en ik buffel hem wel binnen. Niet dat die goal nu een wereld van verschil maakt… “Ik ben nu eenmaal zeer tevreden over Michy”, vertelt Martinez. “En bovendien was het afwachten hoeveel minuten Christian zou aankunnen. Hij heeft het moeilijk bij zijn club.”