Horrortackle op Bandé, geen sorry van Dauda (Anderlecht): 'Niet te veel gevraagd

Horrortackle op Bandé, geen sorry van Dauda (Anderlecht): 'Niet te veel gevraagd"

30-03-2022 08:45 Laatste update: 08:46
1

Na zijn miljoenentransfer naar Ajax liep het al snel fout af voor Hassane Bandé. De ex-speler van KV Mechelen liep in een oefenwedstrijd een zware blessure op. Een dag die hij niet snel zal vergeten.

In een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht liep het fout af voor Bandé. Na een horrortackle van Mohammed Dauda (nu uitgeleend aan FC Cartagena) schreeuwde Bandé het uit van de pijn. De aanvaller brak zijn kuitbeen en scheurde de ligamenten van zijn enkel. Hij was maanden uit.

Dader Dauda liet nooit iets van zich horen bij Bandé. "Het was misschien niet met opzet, maar het scheelde weinig of hij had mijn carrière beëindigd", zegt Bandé daarover bij Gazet van Antwerpen. "Een klein woordje om zich te verontschuldigen lijkt me dan toch niet te veel gevraagd", aldus de aanvaller.

Bandé revalideerde maanden, maar wist nooit meer terug op zijn oude niveau te komen. Bij Ajax brak hij niet door, waarna hij werd uitgeleend aan het Kroatische NK Istra. Daar was hij dit seizoen goed voor zes doelpunten en één assist in 26 partijen.