Nog lang niet vergeven: Henry massaal uitgefloten toen hij op groot scherm kwam

Nog lang niet vergeven: Henry massaal uitgefloten toen hij op groot scherm kwam

27-03-2022 12:44
2

De Rode Duivels hebben hun wil niet kunnen opdringen tegen Ierland (2-2). Het thuispubliek vuurde de eigen troepen vurig aan, zoals dat de gewoonte is, maar had ook een fluitconcert in petto voor ... Thierry Henry.

Als assistent van Roberto Martinez zat Henry mee op de bank bij de Duivels, al wordt hij in Ierland vooral herinnerd als de gewezen spits van het Franse elftal. In 2009 maakte Titi zich tot staatsvijand nummer één bij de Ieren door na duidelijk handspel te scoren in de barragewedstrijd van Frankrijk tegen Ierland. Dankzij dat doelpunt plaatsten de Fransen zich voor het WK in Zuid-Afrika, ten koste van de Ieren dus.

Dat waren de lokale toeschouwers allerminst vergeten. Toen Henry op het grote scherm verscheen in Dublin, rolde een overdonderend fluitconcert van de tribunes. Voor Ierland was 2010 namelijk een unieke kans om het WK nog eens te halen. Dat is in haar geschiedenis nog maar twee keer gelukt: in 1994 en 2002. Sindsdien ontbraken het Ierse legioen telkens. In de voorbije kwalificatieronde voor Qatar eindigde het land pas als derde met negen schamele punten, na Servië en Portugal.