Ierse bondscoach: De Rode Duivels hadden het heel lastig met onze hoge druk

Ierse bondscoach: "De Rode Duivels hadden het heel lastig met onze hoge druk"

27-03-2022 12:00
2

Vanuit Belgisch oogpunt was het 2-2-gelijkspel bij Ierland een ontgoocheling, maar de thuisploeg klopte zich na afloop trots op de borst. Bondscoach Stephen Kenny zag een goede wedstrijd van zijn manschappen, mét de filosofie waar hij voor staat.

De Ierse keuzeheer zag een "sterke prestatie" van zijn ploeg. "We zijn teleurgesteld in de twee tegengoals, maar we hadden ook de kwaliteit om twee keer terug te komen. Dat is bemoedigend", vertelde Kenny op zijn persconferentie. Vooral in het eerste gedeelte na de rust namen de Ieren de bovenhand. Daar hadden ze zelf op voorsprong kunnen komen, beseft hij.

De Rode Duivels konden Kenny niet meteen overtuigen. "De Belgen kwamen vanuit het niets op voorsprong", klonk het. In de openingsfase eiste ons land nog het balbezit op, "maar na onze gelijkmaker waren wij dominant", vond de Ierse bondscoach. "We hadden in die periode veel kwaliteit aan de bal. De passing was ook goed en we bleven hoog druk zetten op de bal. Dat kost heel veel energie, maar België had het er ook heel lastig mee."

Vooral die spelwijze kon Kenny bekoren. "We hadden de Belgen hier vandaag ook in een laag blok kunnen bekampen. Maar dan kom je er aanvallend niet uit. Dat wilden we niet en is ook gewoon onze speelstijl niet", gaf hij aan. Tot slot bedankte Kenny het thuispubliek, dat de nationale trots 90 minuten lang vurig bleef aanmoedigen.