'Origi moet zich deze week in de kijker spelen om mee te gaan naar WK'

'Origi moet zich deze week in de kijker spelen om mee te gaan naar WK'

26-03-2022 12:15
1

De Rode Duivels mogen dan wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland spelen, voor de Belgen op het veld zal het alles behalve vriendschappelijk zijn. Ze azen allemaal op een plekje in de nationale selectie voor het WK in 2022. Een enorme druk op de toch onervaren schouders van enkele spelers.

Eentje die ondertussen op toch al wat meer ervaren schouders kan rekenen, is Divock Origi. En toch zal ook hij de druk ongetwijfeld voelen. Het WK-revelatie van 2014 heeft zich nooit écht kunnen doorzetten bij de nationale ploeg. 

Sinds Roberto Martinez aan het roer staat van onze nationale ploeg heeft Origi slechts 339 minuten voor België gespeeld. Toch weinig voor een speler van zijn kaliber. We vergeten soms wel eens wat een indruk de spits toch nalaat in Liverpool en de Engelse competitie. Ook daar krijgt hij weinig speelminuten, maar zijn impact in de titels die Liverpool de afgelopen jaren pakte valt niet te onderschatten. 

Die piekmomenten lijken niet meer te volstaan voor de bondscoach. Martinez eist meer. Dat lezen we in Het Belang van Limburg. ‘Origi moet zich deze week in de kijker spelen en vervolgens na de zomer een vaste waarde worden bij een nieuwe club. Dan krijgt hij normaal gezien een plaatsje in het vliegtuig richting Qatar.’