Select Group haakt af bij Antwerp als sponsor na de omstreden aanstelling Overmars

Select Group haakt af bij Antwerp als sponsor na de omstreden aanstelling Overmars

24-03-2022 10:04 Laatste update: 10:15
45

De omstreden aanstelling van Marc Overmars heeft er voor gezorgd dat Royal Antwerp FC volgend jaar op een sponsor minder kan rekenen. Select Group, een HR-bedrijf, liet dit op donderdagochtend weten. Het bedrijf is teleurgesteld in de aanstelling en de communicatie hierrond.  

“Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd”, klinkt het in een mededeling. “De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group,” lezen we in een mededeling van Select Group.   

“Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen. We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien.” 

“Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023.”