Cobbaut (ex-RSCA) over Buffon: Je kunt alleen maar een voorbeeld aan hem nemen

Cobbaut (ex-RSCA) over Buffon: "Je kunt alleen maar een voorbeeld aan hem nemen"

24-03-2022 10:25

Het doet toch ergens nog een beetje pijn bij RSC Anderlecht. Twee jaar geleden beschouwde Michael Verschueren Elias Cobbaut als een van de belangrijkste troeven van de club. Momenteel speelt hij in Parma in de Serie B. 

Het is een competitie die naar verluidt nog geslotener en nauwer is dan de Italiaanse eerste divisie. “Veel mensen denken van wel," bevestigde Cobbaut in DH Sport. Parma degradeerde vorig jaar naar de tweede klasse in Italië. 

Gesloten competitie
De overgebleven spelers in de selectie kunnen bevestigen dat het inderdaad een stuk geslotener is dan de Serie A. “Wedstrijden eindigen vaak in 1-0, 0-0, 0-1, 1-1... De laatste kan winnen van de eerste en dan de week daarop verliezen van de voorlaatste. Je hebt een beetje geluk nodig om het verschil te maken."

Genieten van Buffon
Eén van die spelers die een goede vergelijking kan maken is Gianluigi Buffon. De illustere keeper begon zijn carrière bij Parma en lijkt die daar ook te laten uitdoven. Cobbaut hoopt nog enkele jaren van hem te kunnen genieten. "Het is elke dag een plezier. Hij heeft net zijn contract met twee jaar verlengd, dus hij zal tot zijn 46ste spelen. De manier waarop hij traint, de manier waarop hij zich gedraagt tegenover anderen... Je kunt alleen maar een voorbeeld aan hem nemen."