UPDATE: 'Parma gaat aankoopoptie lichten, Anderlecht ontvangt drie miljoen'

UPDATE: 'Parma gaat aankoopoptie lichten, Anderlecht ontvangt drie miljoen'

16-03-2022 18:30 Laatste update: 20-03-2022 13:35
10

RSC Anderlecht heeft momenteel ook flink wat huurlingen die bij andere clubs speelminuten proberen te vergaren. De ene doet het al wat beter dan de andere en mag ook hopen op een definitief verblijf. Daar is Elias Cobbaut er één van.

De verdediger wordt momenteel door Anderlecht verhuurd aan het Italiaanse Parma. Daar heeft Cobbaut zich ook in de basis gewerkt en maakte hij al indruk op de technische staf van de club. Ze zijn dan ook tevreden over hem en willen graag langer door met Cobbaut, valt te lezen in de Italiaanse media.

Parma wist een aankoopoptie van drie miljoen euro te bedingen in het huurcontract en is ook van plan om die te lichten. Voor Anderlecht, dat zelf drie miljoen euro betaalde voor Cobbaut, komt er zo wel een oplossing uit de bus voor de verdediger.

De 24-jarige Cobbaut kwam dit seizoen in de Serie B 28 keer uit voor Parma. Daarin was hij goed voor één doelpunt en drie assists.

Update: Volgens Nicolò Schira is het van dat. Volgens de Italiaanse journalist gaat Parma de aankoopoptie van Cobbaut lichten. De Italianen storten drie miljoen euro door op de rekening van Anderlecht.