Middlesbrough-voorzitter woest: 'Chelsea en integriteit horen niet in één zin'

Middlesbrough-voorzitter woest: 'Chelsea en integriteit horen niet in één zin'

15-03-2022 23:15
4

Chelsea heeft een verzoek om de FA Cup-wedstrijd op bezoek bij Middlesbrough in een leeg stadion te spelen ingetrokken. Door de sancties tegen The Blues mogen er geen Chelsea-fans aanwezig zijn bij uitwedstrijden.

In thuiswedstrijden mogen er alleen seizoenskaarthouders naar binnen, losse verkoop van kaarten is niet toegestaan. Chelsea wilde het duel met Middlesbrough voor gesloten deuren spelen vanwege 'sportieve integriteit te waarborgen'. De poging van de club uit Londen om geen supporters toe te laten, kan op felle kritiek van Middlesbrough-voorzitter Steve Gibson rekenen. "Chelsea en integriteit horen niet in dezelfde zin thuis", vertelt hij in gesprek met The Athletic.

"Waar is het intellect van Bruce Buck, de voorzitter van Chelsea, die telkens de problemen van zijn eigenaar (Roman Abramovich, red.) oploste? Bij de club waar de laatste negentien jaar corrupt geld is geïnvesteerd door Abramovich?", aldus Gibson. "Waar is het intellect van de voorzitter van Chelsea, wanneer het aankomt op het spelen van wedstrijden in eigen stadion voor seizoenskaarthouders? Wil hij alle uitwedstrijden in lege stadions gaan spelen?"

Gibson sluit vervolgens af met een duidelijke boodschap. "Abramovich is uit het voetbal getrapt, bij Buck zouden ze dat ook moeten doen." De Chelsea Supporters' Trust heeft eerder al laten weten niet achter het verzoek van Chelsea te staan.