Topscorer van Rusland wordt op eigen verzoek niet opgeroepen

15 maart om 14:14

Vanwege de 'moeilijke situatie in Oekraïne' heeft de Russische topscorer Artem Dzyuba zich niet beschikbaar gesteld voor de nationale ploeg. Dat heeft de Russische bondscoach Valeri Karpin bekendgemaakt.

Dzyuba heeft vrienden en familie wonen in Oekraïne. "Hij heeft aan de telefoon gezegd dat hij heel graag voor Rusland wil spelen, maar vanwege de moeilijke situatie in Oekraïne heeft Artem zich verontschuldigd. Hij vroeg mij om hem vanwege familieredenen niet op te roepen", zegt Karpin. "We hebben afgesproken om contact te houden en ik zal de wedstrijden van Zenit Sint-Petersburg op de voet volgen", voegde hij eraan toe.

Omdat Rusland door de FIFA en UEFA is uitgesloten van het spelen van wedstrijd, heeft de bond een trainingskamp belegd in Moskou, waar Dzyuba dus niet bij zal zijn. Het trainingskamp begint op 21 maart. 

Dzyuba (33) draagt al sinds het seizoen 2015/2016 het seizoen van Zenit. Hij maakte in 2011 zijn debuut voor Rusland en is met dertig doelpunten de topscorer aller tijden.