'Anderlecht is op dit moment, samen met Gent, best voetballende ploeg van België'

14 maart om 23:48

RSC Anderlecht schudde zondag Royal Antwerp FC van zich af in een levensbelangrijk duel met het oog op deelname aan de Champions Play-Off. De 2-1-eindstand had volgens sommigen nog hoger kunnen oplopen. In ieder geval heeft paars-wit de touwtjes weer zelf in handen, ziet ook Het Laatste Nieuws.

Bij de krant was men behoorlijk onder de indruk van de prestatie van de Brusselaars. 'Anderlecht ís op dit moment — samen met AA Gent — de best voetballende ploeg van België", staat er te lezen. Dat ook Vincent Kompany 'opgetogen' was met het geleverde spel, is daar het beste bewijs van, klinkt het. Niettemin merkten zowel de trainers als de analist van HLN hetzelfde euvel op: een gebrek aan efficiëntie voor het vijandelijke doel.

'Anderlecht duldde dat Antwerp er negentig minuten lang een wedstrijd van maakte. Als deze groep ook nog iets meer killersinstinct ontwikkelt, zit de concurrentie pas echt met een probleem', luidt het werkpunt. Onder meer Yari Verschaeren had de wedstrijd vroeger op slot kunnen gooien. Ondanks dat gebrek heeft Anderlecht wel het nodige vertrouwen getankt om haar plek in de top-vier te verzekeren tijdens de laatste drie speeldagen.

'De blik mag omhoog, maar de situatie blijft uiterst precair', besluit HLN dan ook. Die laatste zin slaat vooral op het programma van paars-wit, dat niet bepaald van de poes is. Komende zondag wacht opnieuw een cruciaal duel. Als Anderlecht erin slaagt op bezoek bij KAA Gent de drie punten mee te pikken, komt de Champions Play-Off wel érg dichtbij.