Benzema passeert Real-legende: 'Ik herinner me zijn knuffel bij mijn presentatie'

Benzema passeert Real-legende: 'Ik herinner me zijn knuffel bij mijn presentatie'

12-03-2022 12:00

Karim Benzema geniet na van zijn glansrol tegen Paris Saint-Germain in de Champions League (3-1). De Real Madrid-aanvaller bevestigt na zijn hattrick dat hij in de vorm van zijn leven is. 

Eigenhandig legde Benzema woensdagavond PSG op zijn knieën. "Het was een onvergetelijke, magische avond", zegt hij in gesprek met Marca. "Of dit mijn beste wedstrijd ooit was voor Real? Ik denk daarvoor ook terug aan de Champions League-finale tegen Liverpool." In de finale van 2018 was Benzema trefzeker tegen The Reds, waardoor De Koninklijke na een 3-1 zege beslag legde op de Champions League-eindzege. 

Toch kan de Fransman er niet omheen dat hij momenteel in bloedvorm verkeert. "Dit zou weleens mijn beste seizoen uit mijn carrière kunnen zijn. Mijn doel blijft altijd om ieder jaar weer beter te worden." De 34-jarige aanvalsleider staat na zijn hattrick op dertig treffers in 33 duels dit seizoen. 

Tegen de Parijzenaren bereikte Benzema naast alleen een magische avond ook een mijlpaal. De spits kwam op 309 doelpunten voor de club en passeert daarmee Alfredo Di Stéfano op de all-time topscorerslijst van de Madrilenen. "Dat ik Di Stéfano nu voorbij ben is een droom die uitkomt. Hij is echt een legende. Ik herinner me nog dat hij mij een knuffel gaf tijdens mijn presentatie bij Real. Hij zei toen dat ik vooral moest genieten van mijn tijd bij deze geweldige club."