'Jupiler Pro League moet hopen op finale voor Gent om Europees ticket te behouden'

'Jupiler Pro League moet hopen op finale voor Gent om Europees ticket te behouden'

11-03-2022 17:30
12

De Belgische competitie lijkt haar rechtstreeks Champions League-ticket zo goed als zeker kwijt te spelen. Door de nederlaag van KAA Gent en …. lijkt Servië weg te lopen met het ticket. De enige hoop: Gent zou de finale van de Conference League moeten spelen, dat  lezen we in de Gazet Van Antwerpen.

De kans dat Gent de finale speelt is donderdag nog wat kleiner geworden. Ze verloren met 1-0 op het veld van PAOK. De afgelopen jaren stapelden dit soort nederlagen zich op, waardoor de Belgische clubs uit de top tien zakten van de coëfficiënt. Die rangschikking bepaalt voor een groot deel op welke manier de clubs zich kunnen kwalificeren in de Europese competities

Top jaar
De coëfficiënt berekent de resultaten die een bepaalde club haalt over een periode van vijf jaar. In 2016/2017 haalden de Belgische clubs veel ‘punten’ binnen. We konden dat seizoen spreken over een erg geslaagd Europees jaar voor onze clubs. Jammer genoeg wordt dat topjaar volgend seizoen niet meer meegerekend in de optelling van de punten. We zakken dus plots met een grote sprong.

Enige hoop
Alle hoop rust momenteel op Gent. Ze zouden het onwaarschijnlijke moeten verwezenlijken door een eerste Europese finale sinds 1993 te spelen. Het is namelijk al van dat seizoen geleden dat een Belgische club nog eens in de finale stond.  Dan zouden we plaats elf bekleden. Als de Champions League-winnaar ook in de eigen competitie zou plaatsen voor de Champions League, dan neemt het  land op plaats elf de vrijgekomen plaats in met zijn kampioen.