Fel Eupen zet flauw OH Leuven opzij, goed voor eerste competitiezege van 2022

Fel Eupen zet flauw OH Leuven opzij, goed voor eerste competitiezege van 2022

06-03-2022 22:59

KAS Eupen weet weer wat winnen is! In 2022 mochten De Panda's nog niet juichen, maar tegen Oud-Heverlee Leuven ging het dak er aan de Kehrweg nog eens af. Na een sterke prestatie wees het scorebord uiteindelijk 3-1 aan.

Eupen was na een dramatische reeks afgegleden naar de zestiende stek in de tussenstand, net boven de rode streep dus. Tegen OHL kreeg het een uitgelezen kans om een goede zaak te doen. Dat had het ook begrepen, want de start was verschroeiend. Eén-op-één met Runar Runarsson schoot Isaac Nuhu onbesuisd over, Gary Magnée kopte een vrije kans pal op de Leuvense doelman, maar de derde keer bleek zoals zo vaak de goede. Magnée duwde een rebound met wat geluk binnen voor 1-0.

Meteen daarna was het weer bingo, ware het niet dat de VAR buitenspel had opgemerkt. Toen de Eupense storm wat ging liggen, volgde een donderslag bij heldere hemel. Uit haar enige mogelijkheid uit de eerste helft puurde OHL zowaar een doelpunt. Mathieu Maertens zette de onverdiende 1-1 op het bord.

Eindelijk nog eens feest
Na de koffie kwam er meer evenwicht in de partij. Siebe Schrijvers kreeg al vroeg een kans, maar aan de overkant eiste Runarsson een negatieve hoofdrol op. Hij verkeek zich volledig op een knal van Nuhu. Halverwege de tweede helft haalde Eupen opgelucht adem toen Sory Kaba op de staak besloot. Net wanneer het duel leek te kantelen, sloeg de thuisploeg weer toe. Smail Prevljak rondde een tegenaanval beheerst af: 3-1.

Die treffer zou beslissend blijken, want nadien kwam Eupen niet meer in de problemen. Zo wint het voor het eerst sinds 11 december nog eens in de Jupiler Pro League. Het degradatiespook is zo helemaal verjaagd, want met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op RFC Seraing nu acht punten. Voor OHL valt er dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen.