Barcelona dankt VAR voor late zege en legt beslag op plaats drie in La Liga

Barcelona dankt VAR voor late zege en legt beslag op plaats drie in La Liga

06-03-2022 18:15
1

FC Barcelona is de nieuwe nummer drie van La Liga. Memphis Depay zette tegen Elche CF als invaller vanaf elf meter de 1-2 eindstand op het bord.

Het was Barcelona dat de klok sloeg in Estadio Manuel Martínez Valero. Dat leverde een handvol kansen op, waarvan de grootste ontegenzeggelijk voor De Jong was. De middenvelder dacht een rebound af te kunnen maken, maar had buiten de verdediger op de doellijn gerekend.

Nadat De Jong opnieuw een grote kans miste, was het raak aan de andere kant. Pedri zette Elche-aanvaller Fidel onbedoeld aan het werk en Marc-André ter Stegen werd geklopt met een schuiver in de lange hoek: 1-0.

Barcelona moest aan de bak en vond na een uur spelen de gelijkmaker. Ferran Torres kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde niet. De Jong werd vervolgens gewisseld, Memphis kwam in het veld en laatstgenoemde besliste de wedstrijd vanaf de penaltystip: 1-2. De VAR tipte de ref om de beelden te gaan bekijken. 

Door de overwinning klimt Barcelona naar de derde plaats in La Liga. Het verschil met koploper Real Madrid is vijftien punten. Barça heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer twee Sevilla heeft zeven punten meer.