Higuaín wekt ergernis bij MLS-spelers: 'Zielig, lichaamstaal is verschrikkelijk'

Higuaín wekt ergernis bij MLS-spelers: 'Zielig, lichaamstaal is verschrikkelijk'

06-03-2022 10:45
2

Gonzalo Higuaín wekt veel verbazing en ergernis bij de andere spelers in de Major League Soccer. Dat stelt Chicago Fire-speler Fabian Herbers, die hard uithaalt naar de spits van Inter Miami.

Herbers stond vorige week tegenover Higuaín en kreeg de vraag of hij het shirtje heeft bemachtigd van de 34-jarige Argentijn. "F**k die gast, man. Die man is zó zielig. Telkens als een teamgenoot een verkeerde pass geeft of de bal niet naar hem speelt, staat hij daar met zo'n negatief gezicht. Zijn hele lichaamstaal is verschrikkelijk. Ik zou geen teamgenoot van hem willen zijn. F**k die gast. Ik wil er niets mee van doen hebben", stelt de Duitser in de Zee Soccer Podcast.

Volgens Herbers is de voormalige ster van Real Madrid en Juventus 'negatief en destructief' richting teamgenoten. "Hij zou ze juist moeten helpen. Je wordt verondersteld ze als leider bij de hand te nemen en beter te maken. Het wordt een lang seizoen voor ze. Bij iedere mislukte pass rolde hij met zijn ogen en was hij shockingly negatief."

Higuaín verruilde Juventus in 2020 voor Inter Miami. De spits laat zelf weten dat hij genoeg heeft van de voetbalwereld. "Mensen hebben geen idee hoe het is om voetballer te zijn. Men denkt dat we ons alleen maar met voetbal bezighouden. Maar we allemaal hebben een vader en we hebben allemaal een moeder. En ook wij maken dezelfde ellende mee die iedereen meemaakt", zegt Higuaín, die een jaar geleden zijn moeder verloor, tegen Univisión.

Higuaín wil nog even van het spelletje genieten, maar is niet van plan actief te blijven in het voetbal. "Het is niet mentale pijn of irritatie, maar ik heb gewoon het gevoel dat dit niet de wereld is waarin ik wil zijn. Je bent als een plastic flesje: als je leeg bent, trappen ze op je en gooien ze je weg. Als je net begint met voetballen is alles heel mooi, maar als je het wereldje leert kennen dan merk je de kwaadaardigheid, de afgunst en de jaloezie."