Cercle Brugge geeft dubbele voorsprong weg, Genk neemt optie op top acht

05-03-2022 18:08
20

Cercle Brugge en KRC Genk hebben zaterdag de punten gedeeld. De thuisploeg liep uit tot 2-0, maar uiteindelijk kregen de Limburgers nog de 2-2 op het bord. Door de draw wordt Play-Off 1 halen voor Genk nog moeilijker. Een plaats in de top acht lijkt wel binnen voor Genk.

Cercle Brugge startte het best aan de wedstrijd. Denkey en Matondo lieten het na om de 1-0 te maken. De Vereniging had de wedstrijd onder controle, al kon Genk ook eens dreigen via Onuachu. De Nigeriaan kopte op de lat.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft viel het eerste doelpunt. Matondo kon de 1-0 binnenschuiven. Genk moest vol aan de bak. Langs Limburgse kant bleek Ito de gevaarlijkste man met enkele schotjes, maar het was te weinig om Cercle Brugge in verlegenheid te brengen.

Toestemming van de VAR
Cercle Brugge vergat de match dood te maken en zou zich dat later beklagen. Warleson kon Onuachu nog van de aansluitingstreffer houden, maar Bongonda trof in de herneming wel raak. De VAR gaf zijn fiat.

Met de 2-1 op het bord kreeg Genk weer moed en uiteindelijk sleepte het ook een punt uit de brand. Met een volley zette Heynen fraai de eindstand op het bord. Door de draw houdt Genk Cercle Brugge op vijf punten.