Clement met Monaco door mindere periode: Dat wordt loodzwaar

Clement met Monaco door mindere periode: "Dat wordt loodzwaar"

04-03-2022 10:15
2

Het Franse L'Equipe schreef onlangs dat de crisis bij AS Monaco om de hoek loert. De resultaten van de ploeg van Philippe Clement vielen eerder tegen de afgelopen weken en het programma van de Monegasken is zwaar. Sirik Geffray, volger van het Franse voetbal, legde Clement en Monaco in de balans, zo schreef Sporza.

Een 1-2 tegen het Reims van Thomas Foket en Wout Faes zorgde voor een twee op negen in Ligue 1 voor Clement. Daarbij kwam nog de uitschakeling in de Coupe de France, de ex-coach van KRC Genk en Club Brugge kende al betere tijden in het prinsdom.

"Zondag speelt Monaco in de competitie tegen Marseille en op die match zit er echt heel veel druk", wist Geffray. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan in Ligue 1 en daarvan speelt Monaco er zeven tegen teams die in het klassement boven hen staan. "De Europa League kan nu een doel worden", Monaco neemt het binnenkort twee keer op tegen SC Braga, "maar de ambitie van de voorzitter was toch de top 3 en de Champions League", schreef Geffray. De kloof met de top drie nog goedmaken, wordt volgens Geffray loodzwaar.

Na 26 speeldagen staan Clement en de zijnen op plaats negen in de Franse hoogste afdeling. Het telt acht punten minder dan OGC Nice dat op de derde plaats staat, wat dus het aanvankelijke doel was van Monaco.