Anderlecht plaatst zich voor bekerfinale na klinkende zege tegen Eupen

03-03-2022 22:34
19

RSC Anderlecht mag zich opmaken voor de bekerfinale tegen KAA Gent. Het werd even geschrokken door Eupen, maar wist zich uiteindelijk nog makkelijk voorbij de Panda's te spelen en haalde het met duidelijke 3-1 cijfers.

Voor RSC Anderlecht was het duidelijk, het wilde en moest winnen van KAS Eupen en hoopte er een feestavond van te kunnen maken. Veel beter kon de partij alvast niet beginnen, met een doelpunt van Michal Murillo na slechts vier minuten voetballen. Het Lotto Park aan het feest.

Wie had verwacht dat Eupen zich gewonnen zou geven, kwam echter bedrogen uit. Het ging op zoek naar die gelijkmaker en vond die ook al snel. Met een gelukje wist Prevljak doelman Van Crombrugge te verschalken en was alles weer te herdoen voor beide teams.

Anderlecht bleef uiteindelijk wel de betere ploeg, met het meeste balbezit en wist daar uiteindelijk ook van te profiteren. Net zoals in de beginminuten van de partij wist het – op exact dezelfde manier – via een hoekschop te scoren. Deze keer was het Magallan die voor het doelpunt kon zorgen. Bij Eupen vroeg men – misschien wel terecht – om een fout in het strafschopgebied, maar de VAR greep niet in.

Eupen was niet bij machte om tegen te prikken en wist Hendrik Van Crombrugge niet meer aan het werk te zetten. Anderlecht probeerde wel nog een derde doelpunt te vinden, maar slaagde daar niet in. Tot de rust bleef het 2-1.

Ook in de tweede helft wist Anderlecht al snel te scoren en was het Kouamé die het publiek kon doen vieren. Voor Eupen leek het stilaan een onmogelijke taak om zich nog te kwalificeren voor de bekerfinale, maar zocht het wel een tweede doelpunt en drukte het Anderlecht achteruit.

Die kleine aanvalsgolf kende geen resultaat, waardoor Anderlecht de kans kreeg om zich orde op zaken te zetten. Eupen raakte dan weer gefrustreerd, met enkele fouten tot gevolg. Eupen kwam uiteindelijk niet meer tot een doelpunt, terwijl Anderlecht de wedstrijd makkelijk wist uit te spelen. Het bleef 3-1.