Nieuwe leider staat op bij STVV: Coach heeft me dat gevraagd

Nieuwe leider staat op bij STVV: "Coach heeft me dat gevraagd"

02-03-2022 14:00
1

STVV moet zich dit seizoen geen zorgen meer maken. Het speelt ook volgend jaar in Eerste Klasse A. Ook Robert Bauer heeft een belangrijk aandeel in dat succes. 

Bauer ontpopte zich de laatste weken tot dé leider in de verdediging. "Na de nederlaag tegen Club Brugge hebben we de koppen bij elkaar gestoken", aldus Bauer in Het Belang Van Limburg. "Bovendien is het normaal dat het tijd kost om op elkaar ingespeeld te raken wanneer je een nieuwe defensie vormt. Nu zit het goed. We voelen elkaar goed aan en de communicatie is ook flink verbeterd."

Bauer neemt de ploeg onder zijn vleugels. "Dat zit een beetje in mijn karakter. Bij de U19 van Karlsruhe was ik aanvoerder, bij Arsenal Tula droeg ik ook even de kapiteinsband. De coach heeft me een maand of twee geleden specifiek gevraagd om een volgende stap te zetten. Ik ben misschien nog vrij jong om de ploeg op sleeptouw te nemen, maar ik zie het wel als mijn verantwoordelijkheid."

STVV maakt zelfs nog een waterkansje op Play-Off 2, maar coach Bernd Hollerbach gaf al aan dat hij daar niet van wakker ligt. Het seizoen van STVV zit er dus zo goed als op.