Ribéry (38) crasht tijdens autorit met familielid en loopt hersenschudding op

Ribéry (38) crasht tijdens autorit met familielid en loopt hersenschudding op

28-02-2022 16:12
2

Franck Ribéry speelt op zijn 38ste degradatievoetbal met het Italiaanse Salernitana, maar lijkt de hekkensluiter van de Serie A voorlopig niet te kunnen dienen. De geroutineerde buitenspeler is betrokken geweest bij een auto-ongeluk.

Ribéry zat volgens berichtgeving in de lokale media niet zelf achter het stuur, toen de chauffeur – een familielid van de Fransman – maandagochtend de macht over het stuur verloor en tegen een verkeerslicht aan botste. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Inmiddels is Ribéry weer thuis, maar de vleugelaanvaller zal wel rust moeten houden. Salernitana laat in een statement weten dat hij een lichte hersenschudding heeft opgelopen en een paar dagen rust moet houden. Waarschijnlijk kan hij de komende zeven dagen niet in actie komen, waardoor hij moet passen voor de uitwedstrijd tegen Internazionale van vrijdagavond.

Ribéry vertrok in 2019 na twaalf jaar trouwe dienst bij Bayern München en ging vervolgens in Italië aan de slag: eerst twee seizoenen Fiorentina, daarna dus Salernitana. Dit seizoen speelde hij zestien wedstrijden, waarin hij twee assists gaf namens de nummer laatst van Italië.