Schalke 04 breekt met Gazprom, uitgerekend rivaal Borussia Dortmund wil helpen

Schalke 04 breekt met Gazprom, uitgerekend rivaal Borussia Dortmund wil helpen

28-02-2022 12:25
2

Schalke 04 heeft definitief gebroken met sponsor Gazprom, als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Die Königsblauen hebben daarmee een financieel risico genomen, maar krijgen mogelijk hulp uit onverwachte hoek: rivaal Borussia Dortmund gaat wellicht bijspringen.

Na de eerste gevechtshandelingen in Oekraïne nam Schalke al afstand van het invloedrijke en kapitaalkrachtige Russische staatsbedrijf. De breuk tussen beide partijen is maandag definitief gemaakt, heeft de huidige nummer vijf van de Tweede Bundesliga bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Die beslissing dreigt Schalke veel geld te kosten: de overeenkomst liep nog tot 2025 en volgens Der Kicker leverde deze negen miljoen euro per jaar op. De club uit Gelsenkirchen kampte desondanks al met grote financiële problemen en kan het zich eigenlijk niet permitteren om dit seizoen promotie mis te lopen. Als Die Königsblauen terug zouden keren op het hoogste niveau, zou de Gazprom-toelage zelfs stijgen naar vijftien miljoen per jaar.

Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke wil zich echter solidair tonen en de buren te hulp schieten. "Ik ben blij dat Schalke zich zo principieel heeft opgesteld", liet hij voor het nieuws van maandagmiddag al weten aan Der Kicker. "We moeten met elkaar bespreken wat we kunnen doen, als een andere club hierdoor in de problemen komt." Watzke heeft ook contact gehad met Schalke-collega Bernd Schröder: hij gaat niet op de inhoud in, maar benadrukt dat het 'een goed gesprek' is geweest.