Van Hoorenbeeck kwam met schrik vrij bij KV Mechelen: Heb diep gezeten

Van Hoorenbeeck kwam met schrik vrij bij KV Mechelen: "Heb diep gezeten"

26-02-2022 16:15

Alec Van Hoorenbeeck krijgt zaterdag weer de kans om zich te tonen bij KV Mechelen. Het jeugdproduct van Malinwa krijgt door de spierscheur van Lucas Bijker steeds meer minuten en lijkt klaar voor zijn doorbraak. Een mooi moment na een moeilijke periode.

Begin december testte Van Hoorenbeeck nog positief op corona en zag het er ook even niet goed uit voor hem. "De weken nadien recupereerde ik moeilijker na een inspanning", vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Ik stond lijkbleek op het trainingsveld en ben zelfs een keer moeten stoppen uit ademnood. Omdat ik me ongerust maakte, heb ik mijn longen en mijn hart eens laten ­nakijken. Ik heb diep gezeten, maar nu voel ik me fysiek weer top", geeft hij aan.

Langer verblijf
Van Hoorenbeeck is weer helemaal klaar voor de strijd en wil vechten voor een plekje in de basis. En dat kan voor hem ook mogelijk ook nog uitbreiden in een contractverlenging. Zijn huidige verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen af. "De gesprekken gaan de goede kant uit", geeft hij aan. "Ik denk dat ik hier een mooie toekomst tegemoet kan gaan", klinkt het.

Het had nochtans anders kunnen aflopen voor de 23-jarige verdediger, die afgelopen zomer nog naar Waasland-Beveren kon verhuizen. "Maar KV Mechelen wilde me toen niet laten gaan. Dan is het natuurlijk een ontgoocheling als je een hele tijd niet aan spelen toekomt. Dat is nu gelukkig ­veranderd. Intussen heb ik wel bewezen dat ze op me kunnen ­rekenen. Dat hoop ik toch", besluit hij.